De stoffen waar TLMD mee werkt zijn uitsluitend stoere natuurlijke stoffen, vintage en nieuw. De stoffen bestaan uit hennep, katoen of uit een mix van hennep en katoen.

Hennep is een plantaardige, duurzame en eco-vriendelijke stof.
Sinds de 17e eeuw wordt van de krachtige vezels van de hennepplant touw gemaakt en stof geweven. De stof is van nature ‘organic’: de plant heeft namelijk geen pesticide nodig om te groeien, omdat deze van zichzelf al bestand is tegen insecten.
De stof heeft hele goede eigenschappen: antibacterieel, zeer sterk, neemt niet snel vlekken op en is goed bestand tegen vocht. Dit laatste is de reden dat hennepstof werd gebruikt om zakken van te maken voor graan of meel. Lange lappen handgeweven henneptextiel werden met de hand aan elkaar genaaid. 

Van vintage zakken, die soms wel 100 jaar oud zijn, maakt TLMD prachtige stoere kussenhoezen en unieke meubelstukken met karakter.

Van nieuwe en vintage rollen stof worden maatwerkbestellingen gemaakt. Er is altijd stof op voorraad. Ook zoekt TLMD stoffen naar wens van de klant in een bepaalde kleur of materiaal.

De stoffen zijn handgeweven op ouderwetse machines. Door het handwerk zijn de stoffen niet helemaal gelijkmatig en hebben ze elk een eigen uniek karakter.

Marleen Haubrich is de creatieve kracht achter TLMD.

Passie voor mooie texturen van stoffen en natuurlijke materialen geven haar inspiratie om te zoeken naar nieuwe ideeen voor de collectie van TLMD.

© 2020 - 2022 TLMD | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel